?>

Akciğer Kanserine Bitkisel Çözüm

Akciğer Kanserine Bitkisel Çözüm

Günümüzde pek çok hastalık için ilaçlara, kimyasal ürünlere başvururuz. Özellikle çoğu ilacın yan etkisinin olması ve bunun da ötesinde doğal olmamaları ise genelde kafamızda soru işareti oluşturur.

Ülkemizde ve dünyada sıkça rastlanan kanser hastalığı için ise tek çare ilaçlar değil. Tüm bu kimyasal ürünlerin yanında dilerseniz bitkisel çözümlerle de bu hastalıkların önüne geçebilmeniz mümkün.

Akciğer kanserine iyi gelen pek çok bitki türü vardır. Fakat bu bitki türlerinden bazıları diğerlerinden çok daha yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bunun nedeni ise bu bitkilerin diğer bitkilere nazaran çok daha az yan etkisi olması ve daha kolay bir şekilde temin edilebilmeleridir.

Çörekotu, kızılcık ve arı poleni gibi bitkilerin de içinde bulunduğu bitkisel çözümleri merak ediyorsanız, işte tüm bu bitkilerle ilgili önemli satır başları:

Çörekotu: Çörekotu bugün hemen herkes tarafından bilinen bir bitki türü. Pek çok şekilde tüketilmekle birlikte özellikle akciğer kanseri hastaları tarafından herhangi bir işleme maruz kalmadan tüketilmesi, akciğer kanserinin etkisini belirgin ölçülerde azaltmaktadır.

Özellikle çörekotu yağı, akciğer mantarına da çok iyi gelir ve bu tür mantarların etkisini sıfıra indirir. Çörekotu tüketimi sırasında yağının herhangi bir şekilde kaybedilmemesine dikkat edildiğinde, başta salata olmak üzere hemen hemen tüm yemeklerle birlikte tüketilebilir.

Kızılcık: Akciğer kanserine iyi gelen bir başka bitki türü olan kızılcık, özellikle içinde bulundurduğu benzoik asit yardımıyla çeşitli virüs ve bakterilerin vücuttan atılmasını kolaylaştırarak başta akciğer kanseri olmak üzere pek çok kanser türüne iyi gelir.

Kızılcığın nasıl tüketildiği pek önemli olmasa da, özellikle su ve şerbet olarak tüketildiğinde vücuttaki asit oranını artırarak bu işlevlerini yerine getirir. Tane olarak tüketilmesinde de herhangi bir sakınca yoktur, fakat gün içinde fazla tüketildiğinde yan etkilerinin görülmesi de mümkündür.

Kanser tedaviniz sırasında doktorunuzun bilgisi dahilinde kızılcık tüketimi yapmanız, hem tedavinin olumlu sonuç vermesi hem de tedavi sırasında herhangi bir problem yaşanmaması açısından yararınıza olacaktır.

Arı Poleni: Özellikle son zamanlarda çok sık kullanılan ve tam bir enerji deposu olan arı poleni, akciğer kanserine de derman olmakta. İçinde bulundurduğu vitamin ve proteinin yanında aminoasit içeriğiyle de akciğer kanseri sırasında vücutta salgılanan zararlı virüs ve bakterileri engellemeye bire bir.

Arı poleni günde bir kaşıktan fazla kullanılmazken çeşitli ürünlerle tepkimeye girdiğinde vücuda zarar verebildiğinden, doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir.

Genellikle süte karıştırılıp tüketilen arı poleninin tek olarak tüketilmesi önerilmez, akciğer hastaları tarafından da sütün içine katılarak tüketilmesi uygundur.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir